LaA?veidA�go zivju kA�pinA?A?ana

ZVIEDRU RECEPTE.

IzA�idA?tu zivi (var bA�t arA� varavA�ksnes forele) norA�vA� ar sA?li, lai noA�emtu gA?otas. NogrieA? galvu un asti. Zivi sadala gareniski un izA�em mugurkaulu un asakas. Abas filejas daA?as liek ar A?du uz leju un ierA�vA� ar sA?li, pipariem un cukuru pA�c garA?as.

Uz 1kg zivs A�em aptuveni 40 g sA?li, 30 g cukura un pustA�jkaroti smalki maltu melno piparu. BeigA?s fileju pA?rkaisa ar svaigA?m vai kaltA�tA?m dillA�m. Pirms kA�pinA?A?anas dilles rA�pA�gi notA�ra. Abas filejas daA?as saliek kopA? ar A?du uz A?rpusi. Zivi ievieto slA�gtA? traukA?, lai neiztecA�tu A?A�idrums, virsA� liek slogu. Filejas tur vA�sA? vietA? 4 – 8’C temperatA�rA? 48 stundas. A�ajA? laikA? filejas ieteicams vienu reizi apgriezt. PA�c 48 stundA?m zivs ir stingra un gatava lietoA?anai.

A�A?di sagatavotu zivi var arA� auksti kA�pinA?t. Tad to liek ar A?du uz restA�m. MaksimA?lA? temperatA�ra 30′ C, stipri dA�mi un 2 stundas ilgs kA�pinA?A?anas laiks.

KA�pinA?ts lasis tiek uzskatA�ts par A�paA?u delikatesi.

1 .may be afraid of generic product.