Informācija par projekta “Blue smoke” ieviešanas gaitu

  • Datums septembris 2, 2022

02.09.2022. “Jaunas pārtikas kūpināšanas tehnoloģijas izstrāde policiklisko aromātisko ogļūdeņražu (benzpirēna) koncentrācijas samazināšanai kūpinātos gaļas produktos – “Blue smoke”” (projekta nr. 1.1.1.1/19/A/092) Informācija par periodu no 01.07.2022. — 30.09.2022. Tiek intensīvi turpināta kūpināšanas tehnoloģijas metodikas izstrāde. Sadarbībā ar LVMI “Silavu” prototipā uzsākta pārtikas produktu (cūkgaļas) kūpināšana. Kūpināšanas cikls cūkgaļai iedalās 3 daļās: 1) susināšana; 2) kūpināšana; […]

Read More

Informācija par projekta “Blue smoke” ieviešanas gaitu

  • Datums jūnijs 4, 2022

04.06.2022. “Jaunas pārtikas kūpināšanas tehnoloģijas izstrāde policiklisko aromātisko ogļūdeņražu (benzpirēna) koncentrācijas samazināšanai kūpinātos gaļas produktos – “Blue smoke”” (projekta nr. 1.1.1.1/19/A/092) Informācija par periodu no 01.04.2022. — 30.06.2022. : Noris kūpināšanas tehnoloģijas metodikas izstrāde. Sadarbībā ar LVMI “Silavu” prototipā tiek veikti vismaz 3 pilni kūpināšanas cikli (bez galas produktiem), analizējot pašu kūpināšanas ciklu un veicot […]

Read More

Par paveikto projektā

04.03.2022. “Jaunas pārtikas kūpināšanas tehnoloģijas izstrāde policiklisko aromātisko ogļūdeņražu (benzpirēna) koncentrācijas samazināšanai kūpinātos gaļas produktos – “Blue smoke”” (projekta nr. 1.1.1.1/19/A/092) Informācija par periodu no 01.01.2022. — 31.03.2022. : 1) līdz 2022.gada marta beigām tiks pabeigta prototipa izgatavošana atbilstoši tehniskajam uzdevumam. Prototips sastāv no koksnes sadegšanas kameras, kūpināšanas un straujās dzesēšanas kamerām, ozona, tvaika un […]

Read More
04
Mar
2022

Projekta aktualitātes

07.12.2021. “Jaunas pārtikas kūpināšanas tehnoloģijas izstrāde policiklisko aromātisko ogļūdeņražu (benzpirēna) koncentrācijas samazināšanai kūpinātos gaļas produktos – “Blue smoke”” (projekta nr. 1.1.1.1/19/A/092) Informācija par periodu no 01.10.2021. — 31.12.2021. : gada 31.oktobrī sasniegts projekta vidusposms. Iesniedzot visdusposma atskaiti, saņemts pozitīvs atzinums par projekta īstenošanas gaitu no ārvalstu ekspertiem; sadarbības partneris LVMI “Silava” ir izstrādājusi granulu izgatavošanas […]

Read More
07
Dec
2021

Jaunas pārtikas kūpināšanas tehnoloģijas izstrāde

“Jaunas pārtikas kūpināšanas tehnoloģijas izstrāde policiklisko aromātisko ogļūdeņražu (benzpirēna) koncentrācijas samazināšanai kūpinātos gaļas produktos – “Blue smoke”” (projekta nr. 1.1.1.1/19/A/092) Informācija par periodu no 01.07.2021. — 30.09.2021. : 1) 2021.gada 2.ceturksnī pabeigts darbs pie zinātnisko atziņu apkopojuma izstrādes (par benzpirēna piesārņojumu pārtikas produktos – problēmas detalizācija, risinājumi, izmantojot līdzšinējo pētījumu rezultātus un industrijas pieredzi);  pie […]

Read More
08
Sep
2021

Metālapstrādes pakalpojumi

Piesaki metālapstrādes pakalpojumu jau tagad!

Read More
23
Aug
2021

SIA “Linda 1” projekta ietvaros 2021.gada 3.ceturksnī īsteno sekojošas darbības

  • Datums jūnijs 8, 2021

SIA “Linda 1” projekta “Jaunas pārtikas kūpināšanas tehnoloģijas izstrāde policiklisko aromātisko ogļūdeņražu (benzpirena) koncentrācijas samazināšanai kūpinātos gaļas produktos – “Blue smoke” (Nr. 1.1.1.1/19/A/092) ietvaros 2021.gada 3.ceturksnī īsteno sekojošas darbības: 1) sadarbībā ar LVMI “Silava” tiek gatavoti nodevumi – apraksts, kas ietvers risināmo problēmu detalizāciju, izmantojot līdzšinējo pētījumu rezultātus, industrijas pieredzi un tehniskais uzdevums prototipa izgatavošanai; […]

Read More

Par paveikto projekta ietvaros

SIA “Linda-1” 2021.gada 1.ceturksnī projekta ietvaros turpināja darbu pie sekojošu aktivitāšu īstenošanas : 1) risināmo problēmu detalizācijas, izmantojot līdzšinējo pētījumu rezultātus un industrijas pieredzi; 2) tehniskās dokumentācijas sagatavošanas, kura ietver prototipa iekārtu specifikāciju un novērtēšanas sistēmas izstrādi (kūpināšanas kameras un elektriskās vadības sistēmas projektēšana, iekārtas komponentu savstarpējās integrācijas risinājumi). No 2021.gada aprīļa tiks uzsākts darbs […]

Read More
29
Mar
2021

Skumbrijas kūpināšana

Ar vitamīniem bagāta zivs – skumbrijas kūpināšana.  

Read More
11
Mar
2021

Karpas kūpināšana

Karpa, garšai pievienojam svaigus ķiplokus un citrona sulu, kūpinām 70-90 grādos 2 stundas, labu apetīti!

Read More
11
Mar
2021
X