Informācija par periodu no 01.04.2023. — 30.04.2023.
28.04.2023. “Jaunas pārtikas kūpināšanas tehnoloģijas izstrāde policiklisko aromātisko ogļūdeņražu (benzpirēna) koncentrācijas samazināšanai kūpinātos gaļas produktos – “Blue smoke”” (projekta nr. 1.1.1.1/19/A/092) Informācija par periodu no 01.04.2023. — 30.04.2023. Tiek veikti pēdējie darbi pie kūpināšanas tehnoloģijas metodikas izstrādes – datu analīze, metodikas aprakstošās daļas izstrāde. LVMI “Silava” ir sagatavojusi zinātnisko publikāciju “FLUE GAS ANALYSIS OF APPLE […]
Read MoreAicinām pieteikties semināram par gaļas kūpināšanu un policiklisko aromātisko ogļūdeņradi!
Šī gada 19. aprīlī LVMI “Silava” un SIA “Linda 1” organizē semināru “Gaļas kūpināšana un benzpirēns”, kurā plānots diskutēt par pētījumā “Jaunas pārtikas kūpināšanas tehnoloģijas izstrāde policiklisko aromātisko ogļūdeņražu (benzpirena) koncentrācijas samazināšanai kūpinātos gaļas produktos – “Blue smoke””gūtajām atziņām (semināra programma šeit). Dūmgāžu sastāvs ir atkarīgs no kūpināšanai izmantotā koksnes veida un paša degšanas procesa, kas kopumā […]
Read MoreMar
2023
Informācija par periodu no 01.01.2023. — 31.03.2023
02.03.2023. “Jaunas pārtikas kūpināšanas tehnoloģijas izstrāde policiklisko aromātisko ogļūdeņražu (benzpirēna) koncentrācijas samazināšanai kūpinātos gaļas produktos – “Blue smoke”” (projekta nr. 1.1.1.1/19/A/092) Informācija par periodu no 01.01.2023. — 31.03.2023. Noris noslēdzošie darbi pie kūpināšanas tehnoloģijas metodikas izstrādes. Sadarbībā ar LVMI “Silavu” tiek veikta arī citu gaļas izstrādājumu kūpināšana. Iegūtais gatavais produkts tiek nosūtīts analīžu veikšanai. Pēc […]
Read MoreInformācija par periodu no 01.10.2022. — 31.12.2022.
“Jaunas pārtikas kūpināšanas tehnoloģijas izstrāde policiklisko aromātisko ogļūdeņražu (benzpirēna) koncentrācijas samazināšanai kūpinātos gaļas produktos – “Blue smoke”” (projekta nr. 1.1.1.1/19/A/092) Informācija par periodu no 01.10.2022. — 31.12.2022. Noris darbs pie kūpināšanas tehnoloģijas metodikas izstrādes. Sadarbībā ar LVMI “Silavu” tiek turpināta pārtikas produktu (cūkgaļas) un citu gaļas izstrādājumu kūpināšana. Iegūtais gatavais produkts tiek nosūtīts analīžu veikšanai. […]
Read MoreInformācija par projekta “Blue smoke” ieviešanas gaitu
02.09.2022. “Jaunas pārtikas kūpināšanas tehnoloģijas izstrāde policiklisko aromātisko ogļūdeņražu (benzpirēna) koncentrācijas samazināšanai kūpinātos gaļas produktos – “Blue smoke”” (projekta nr. 1.1.1.1/19/A/092) Informācija par periodu no 01.07.2022. — 30.09.2022. Tiek intensīvi turpināta kūpināšanas tehnoloģijas metodikas izstrāde. Sadarbībā ar LVMI “Silavu” prototipā uzsākta pārtikas produktu (cūkgaļas) kūpināšana. Kūpināšanas cikls cūkgaļai iedalās 3 daļās: 1) susināšana; 2) kūpināšana; […]
Read MoreInformācija par projekta “Blue smoke” ieviešanas gaitu
04.06.2022. “Jaunas pārtikas kūpināšanas tehnoloģijas izstrāde policiklisko aromātisko ogļūdeņražu (benzpirēna) koncentrācijas samazināšanai kūpinātos gaļas produktos – “Blue smoke”” (projekta nr. 1.1.1.1/19/A/092) Informācija par periodu no 01.04.2022. — 30.06.2022. : Noris kūpināšanas tehnoloģijas metodikas izstrāde. Sadarbībā ar LVMI “Silavu” prototipā tiek veikti vismaz 3 pilni kūpināšanas cikli (bez galas produktiem), analizējot pašu kūpināšanas ciklu un veicot […]
Read MorePar paveikto projektā
04.03.2022. “Jaunas pārtikas kūpināšanas tehnoloģijas izstrāde policiklisko aromātisko ogļūdeņražu (benzpirēna) koncentrācijas samazināšanai kūpinātos gaļas produktos – “Blue smoke”” (projekta nr. 1.1.1.1/19/A/092) Informācija par periodu no 01.01.2022. — 31.03.2022. : 1) līdz 2022.gada marta beigām tiks pabeigta prototipa izgatavošana atbilstoši tehniskajam uzdevumam. Prototips sastāv no koksnes sadegšanas kameras, kūpināšanas un straujās dzesēšanas kamerām, ozona, tvaika un […]
Read MoreMar
2022
Projekta aktualitātes
07.12.2021. “Jaunas pārtikas kūpināšanas tehnoloģijas izstrāde policiklisko aromātisko ogļūdeņražu (benzpirēna) koncentrācijas samazināšanai kūpinātos gaļas produktos – “Blue smoke”” (projekta nr. 1.1.1.1/19/A/092) Informācija par periodu no 01.10.2021. — 31.12.2021. : gada 31.oktobrī sasniegts projekta vidusposms. Iesniedzot visdusposma atskaiti, saņemts pozitīvs atzinums par projekta īstenošanas gaitu no ārvalstu ekspertiem; sadarbības partneris LVMI “Silava” ir izstrādājusi granulu izgatavošanas […]
Read MoreDec
2021
Jaunas pārtikas kūpināšanas tehnoloģijas izstrāde
“Jaunas pārtikas kūpināšanas tehnoloģijas izstrāde policiklisko aromātisko ogļūdeņražu (benzpirēna) koncentrācijas samazināšanai kūpinātos gaļas produktos – “Blue smoke”” (projekta nr. 1.1.1.1/19/A/092) Informācija par periodu no 01.07.2021. — 30.09.2021. : 1) 2021.gada 2.ceturksnī pabeigts darbs pie zinātnisko atziņu apkopojuma izstrādes (par benzpirēna piesārņojumu pārtikas produktos – problēmas detalizācija, risinājumi, izmantojot līdzšinējo pētījumu rezultātus un industrijas pieredzi); pie […]
Read MoreSep
2021