Informācija par periodu no 01.04.2023. — 30.04.2023.

  • Datums 28 aprīlis, 2023

28.04.2023. “Jaunas pārtikas kūpināšanas tehnoloģijas izstrāde policiklisko aromātisko ogļūdeņražu (benzpirēna) koncentrācijas samazināšanai kūpinātos gaļas produktos – “Blue smoke”” (projekta nr. 1.1.1.1/19/A/092) Informācija par periodu no 01.04.2023. — 30.04.2023. Tiek veikti pēdējie darbi pie kūpināšanas tehnoloģijas metodikas izstrādes – datu analīze, metodikas aprakstošās daļas izstrāde. LVMI “Silava” ir sagatavojusi zinātnisko publikāciju “FLUE GAS ANALYSIS OF APPLE […]

Read More

Aicinām pieteikties semināram par gaļas kūpināšanu un policiklisko aromātisko ogļūdeņradi!

Šī gada 19. aprīlī LVMI “Silava” un SIA “Linda 1”  organizē semināru “Gaļas kūpināšana un benzpirēns”, kurā plānots diskutēt par pētījumā “Jaunas pārtikas kūpināšanas tehnoloģijas izstrāde policiklisko aromātisko ogļūdeņražu (benzpirena) koncentrācijas samazināšanai kūpinātos gaļas produktos – “Blue smoke””gūtajām atziņām (semināra programma šeit). Dūmgāžu sastāvs ir atkarīgs no kūpināšanai izmantotā koksnes veida un paša degšanas procesa, kas kopumā […]

Read More
12
Mar
2023

Informācija par periodu no 01.01.2023. — 31.03.2023

  • Datums 2 marts, 2023

02.03.2023. “Jaunas pārtikas kūpināšanas tehnoloģijas izstrāde policiklisko aromātisko ogļūdeņražu (benzpirēna) koncentrācijas samazināšanai kūpinātos gaļas produktos – “Blue smoke”” (projekta nr. 1.1.1.1/19/A/092) Informācija par periodu no 01.01.2023. — 31.03.2023. Noris noslēdzošie darbi pie kūpināšanas tehnoloģijas metodikas izstrādes. Sadarbībā ar LVMI “Silavu” tiek veikta arī citu gaļas izstrādājumu kūpināšana. Iegūtais gatavais produkts tiek nosūtīts analīžu veikšanai. Pēc […]

Read More

Informācija par periodu no 01.10.2022. — 31.12.2022.

  • Datums 2 decembris, 2022

“Jaunas pārtikas kūpināšanas tehnoloģijas izstrāde policiklisko aromātisko ogļūdeņražu (benzpirēna) koncentrācijas samazināšanai kūpinātos gaļas produktos – “Blue smoke”” (projekta nr. 1.1.1.1/19/A/092) Informācija par periodu no 01.10.2022. — 31.12.2022. Noris darbs pie kūpināšanas tehnoloģijas metodikas izstrādes. Sadarbībā ar LVMI “Silavu” tiek turpināta pārtikas produktu (cūkgaļas) un citu gaļas izstrādājumu kūpināšana. Iegūtais gatavais produkts tiek nosūtīts analīžu veikšanai. […]

Read More

Informācija par projekta “Blue smoke” ieviešanas gaitu

  • Datums 2 septembris, 2022

02.09.2022. “Jaunas pārtikas kūpināšanas tehnoloģijas izstrāde policiklisko aromātisko ogļūdeņražu (benzpirēna) koncentrācijas samazināšanai kūpinātos gaļas produktos – “Blue smoke”” (projekta nr. 1.1.1.1/19/A/092) Informācija par periodu no 01.07.2022. — 30.09.2022. Tiek intensīvi turpināta kūpināšanas tehnoloģijas metodikas izstrāde. Sadarbībā ar LVMI “Silavu” prototipā uzsākta pārtikas produktu (cūkgaļas) kūpināšana. Kūpināšanas cikls cūkgaļai iedalās 3 daļās: 1) susināšana; 2) kūpināšana; […]

Read More

Informācija par projekta “Blue smoke” ieviešanas gaitu

  • Datums 4 jūnijs, 2022

04.06.2022. “Jaunas pārtikas kūpināšanas tehnoloģijas izstrāde policiklisko aromātisko ogļūdeņražu (benzpirēna) koncentrācijas samazināšanai kūpinātos gaļas produktos – “Blue smoke”” (projekta nr. 1.1.1.1/19/A/092) Informācija par periodu no 01.04.2022. — 30.06.2022. : Noris kūpināšanas tehnoloģijas metodikas izstrāde. Sadarbībā ar LVMI “Silavu” prototipā tiek veikti vismaz 3 pilni kūpināšanas cikli (bez galas produktiem), analizējot pašu kūpināšanas ciklu un veicot […]

Read More

Par paveikto projektā

04.03.2022. “Jaunas pārtikas kūpināšanas tehnoloģijas izstrāde policiklisko aromātisko ogļūdeņražu (benzpirēna) koncentrācijas samazināšanai kūpinātos gaļas produktos – “Blue smoke”” (projekta nr. 1.1.1.1/19/A/092) Informācija par periodu no 01.01.2022. — 31.03.2022. : 1) līdz 2022.gada marta beigām tiks pabeigta prototipa izgatavošana atbilstoši tehniskajam uzdevumam. Prototips sastāv no koksnes sadegšanas kameras, kūpināšanas un straujās dzesēšanas kamerām, ozona, tvaika un […]

Read More
04
Mar
2022

Projekta aktualitātes

07.12.2021. “Jaunas pārtikas kūpināšanas tehnoloģijas izstrāde policiklisko aromātisko ogļūdeņražu (benzpirēna) koncentrācijas samazināšanai kūpinātos gaļas produktos – “Blue smoke”” (projekta nr. 1.1.1.1/19/A/092) Informācija par periodu no 01.10.2021. — 31.12.2021. : gada 31.oktobrī sasniegts projekta vidusposms. Iesniedzot visdusposma atskaiti, saņemts pozitīvs atzinums par projekta īstenošanas gaitu no ārvalstu ekspertiem; sadarbības partneris LVMI “Silava” ir izstrādājusi granulu izgatavošanas […]

Read More
07
Dec
2021

Jaunas pārtikas kūpināšanas tehnoloģijas izstrāde

“Jaunas pārtikas kūpināšanas tehnoloģijas izstrāde policiklisko aromātisko ogļūdeņražu (benzpirēna) koncentrācijas samazināšanai kūpinātos gaļas produktos – “Blue smoke”” (projekta nr. 1.1.1.1/19/A/092) Informācija par periodu no 01.07.2021. — 30.09.2021. : 1) 2021.gada 2.ceturksnī pabeigts darbs pie zinātnisko atziņu apkopojuma izstrādes (par benzpirēna piesārņojumu pārtikas produktos – problēmas detalizācija, risinājumi, izmantojot līdzšinējo pētījumu rezultātus un industrijas pieredzi);  pie […]

Read More
08
Sep
2021

Metālapstrādes pakalpojumi

Piesaki metālapstrādes pakalpojumu jau tagad!

Read More
23
Aug
2021
X