23.12.2020.
Projekta “Jaunas pārtikas kūpināšanas tehnoloģijas izstrāde policiklisko aromātisko ogļūdeņražu (benzpirena) koncentrācijas samazināšanai kūpinātos gaļas produktos – “Blue smoke”” aktualitātes
Informācija par paveikto periodā: 01.10.2020. – 31.12.2020.
Projekta nosaukums: “Jaunas pārtikas kūpināšanas tehnoloģijas izstrāde policiklisko aromātisko ogļūdeņražu (benzpirena) koncentrācijas samazināšanai kūpinātos gaļas produktos – “Blue smoke””
Vienošanās par projekta īstenošanu numurs: 1.1.1.1/19/A/092
Tiek īstenotas sekojošas aktivitātes:
1.1.Risināmo problēmu detalizācija, izmantojot līdzšinējo pētījumu rezultātus un industrijas pieredzi:
1. Pārtikas pārstrādes uzņēmumu vajadzību un tendeču aktualizācija -ir notikušas tikšanās ar gaļas pārstrādes uzņēmumu pārstāvjiem un pārrunātas nozares aktualitātes un esošās problēmas.
2. Saistībā ar benzpirēna koncentrācijas daudzumu pārtikas produktos monitoringu apzināta aktuālā situācija Latvijā un Eiropas Savienībā. Ir aktualizēta benzpirēna piesārņojuma pārtikas produktos formālo prasību ievērošana Latvijā.
1.2. Tehniskā uzdevuma izstrāde prototipu izgatavošanai :
Sadarbības partneris – LVMI “Silava” turpina darbu arī pie 2.aktivitātes – Granulu ražošanas tehnoloģiju izveide.
Minētās aktivitātes tiks īstenotas līdz 2021.gada 30.jūnijam.