Informācija par periodu no 01.10.2022. — 31.12.2022.

ABAS kūpinātava > Uncategorized > Informācija par periodu no 01.10.2022. — 31.12.2022.
  • Datums: 2 decembris, 2022

“Jaunas pārtikas kūpināšanas tehnoloģijas izstrāde policiklisko aromātisko ogļūdeņražu
(benzpirēna) koncentrācijas samazināšanai kūpinātos gaļas produktos – “Blue smoke”” (projekta
nr. 1.1.1.1/19/A/092)

Informācija par periodu no 01.10.2022. — 31.12.2022.

Noris darbs pie kūpināšanas tehnoloģijas metodikas izstrādes. Sadarbībā ar LVMI “Silavu” tiek
turpināta pārtikas produktu (cūkgaļas) un citu gaļas izstrādājumu kūpināšana. Iegūtais gatavais
produkts tiek nosūtīts analīžu veikšanai. Pēc iegūto datu analīzes tiks veikta kūpinātavas regulācija un
degšanas cikla optimizācija. Paralēli tiek veiktas darbības, lai panāktu gala produktam raksturīgās
krāsas un smaržas īpašības.
Lai sekmīgi sasniegtu noteiktos projekta mērķus, tiks pieteikts projekta īstenošanas termiņa
pagarinājums līdz 30.04.2023.
Projekta kopējais finansējums: 617 503,51 EUR.

X