Informācija par projekta “Blue smoke” ieviešanas gaitu

ABAS kūpinātava > Uncategorized > Informācija par projekta “Blue smoke” ieviešanas gaitu
  • Datums: 4 jūnijs, 2022

04.06.2022.
“Jaunas pārtikas kūpināšanas tehnoloģijas izstrāde policiklisko aromātisko ogļūdeņražu
(benzpirēna) koncentrācijas samazināšanai kūpinātos gaļas produktos – “Blue smoke”” (projekta
nr. 1.1.1.1/19/A/092)
Informācija par periodu no 01.04.2022. — 30.06.2022. :
Noris kūpināšanas tehnoloģijas metodikas izstrāde. Sadarbībā ar LVMI “Silavu” prototipā tiek veikti
vismaz 3 pilni kūpināšanas cikli (bez galas produktiem), analizējot pašu kūpināšanas ciklu un veicot
atbilstoši arī prototipa automātikas regulāciju. Dūmgāžu šahtā pēc filtra tika iebūvēts speciāls kanāls
dūmgāžu sastāva noteikšanai. Pēc tam veikti eksperimenti, nosakot dūmgāžu temperatūru, analizēts
dūmgāžu sastāvs. Pēc iegūto datu analīzes, tiek veiktas kūpinātavas regulācijas un degšanas cikla
optimizācijas, pēc tam veiktas atkārtotas pārbaudes. Pārtikas produktu kūpināšana tiks uzsākta, kad
noregulēs automātiku atbilstoši kūpināšanas ciklam.
Projekta kopējais finansējums: 617 503,51 EUR un to paredzēts īstenot līdz 2022. gada 31.
decembrim.

X