Archives: Receptes

ABAS kūpinātava > Receptes

Jēra kāja marinādē

Pagatavojam marinādi: Apgriežam gaļu no liekajiem taukiem , taču cenšamies to saglabāt vienmērīgi biezu. Ar virtuves auklu sasienam jēru kopā tā, lai tas veido jauku cepeti. Sajaucam kopā ķiplokus, eļļu un garšvielas. Ieberzējam visu jēru. Liekam jēra gaļu traukā un pārklājam ar plastmasas iesaiņojumu. Liekam ledusskapī vismaz uz stundu marinēties. Kūpiniet jēru apmēram 3-4 stundas […]

Lasīt vairāk
20
Jan
2020

Sausā marināde cūkgaļai un liellopam.

  • Ievietoja
  • Komentāri (0)

Lauru lapu saberžam un sajaucam ar citām marinādes sastāvdaļām. Gaļu apviļājam marinādē. Ieliekam maisiņā un novietojam uz pāris stundām vēsumā marinēties.

Lasīt vairāk
14
Apr
2019

Klasiskā marināde vistai un cūkgaļai

  • Ievietoja
  • Komentāri (0)

Pagatavojam marinādi – ņemam 1L ūdeni, ielejam katliņā un ieliekam lauru lapas, to uzvārām un ļaujam atdzist. Sagatavojam vistas gaļu vai cūkgaļu marinēšanai un ieliekam marinējamā traukā. Sasmalcinām abu veidu piparus un sagriežam sīpolus. Šīs sastāvdaļas liekam virsū gaļai un kārtīgi sajaucam visu kopā. Tad ņemam atdzisušo lauru lapu ūdeni un liekam klāt pārējās marinādes […]

Lasīt vairāk
14
Apr
2019

ZIVS

  • Ievietoja
  • Komentāri (0)

Ja marinējam veselas zivis, tad iegriežam zivs ādu sānos vairākās vietās, lai marināde tiktu arī pie mīkstuma klāt. Marinējam apmēram 30 – 60 minūtes. No zivs ar salveti marinādi noslaukām, lai kūpināšanas laikā zivs nepaliktu melna, kas bojā zivs garšu. Zivi ieziežam ar eļļu, lai tā nepiedegtu.

Lasīt vairāk
14
Apr
2019

Citronu marināde – putna gaļai un zivīm

  • Ievietoja
  • Komentāri (0)
Lasīt vairāk
14
Apr
2019
X