Kūpināta vista čillī marinādē
1 pudele sweet chillī mērce 1 paciņa rosola majonēze Turam 24-36h ledusskapī, pēctam vista gatava kūpināšanai, labu apetīti!
Read MoreMar
2021
Cūkgaļas kebabs
1 Gaļu sagriež smalkās šķēlēs 2 Smalki sakapā vai sarīvē ķiploku un ķeras pie gaļas marinēšanas. 3 Pievieno gaļai sarīvēto ķiploku, melnos piparus un sāli. Pievieno krietnu šķipsnu kūpinātās saldās paprikas. 4 Pielej iesala ekstraktu. 5 Tad pievieno krējumu. 6 Pavirpinalaimu, pārgriež un iespiež gaļā tā sulu. 7 Ķeras pie gaļas maisīšanas. Ļauj […]
Read MoreOkt
2020
Grilēti pikantie vistas pusspārniņi ar saldo kartupeli
1 Vistas pusspārniņus samaisa ar pikantu tomātu mērci. Kārtīgi samaisa. Ļauj iemarinēties. 2 Saldo kartupeli ar visu mizu sagriež ripiņās. 3 Pārlej ar olīveļļu. 4 Pārber ar dāsnu šķipsnu sāls. Visu samaisa. 5 Liek kartupeļu šķēles uz grila. Neaizmirst apgrozīt. 6 Tikmēr sasprauž spārniņus uz iesma. 7 Kad kartupeļi gatavi, ņem […]
Read MoreOkt
2020
Burgers ar karamelizētiem sīpoliem un siera mērci
1. Maltai gaļai pievieno sasmalcinātus ķiplokus, kūpinātu sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas un samaisa. No maltās gaļas izveido četras plakanas kotletes. Kotletes uzcep pannā vai uz grila. 2. Karamelizēt sīpolus. Sīpolus sagriež daiviņās, sēnes sagriež šķēlītēs. Pannā izkausē sviestu un apcep sēnes un sīpolus, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Pievieno Balzamiko etiķi un […]
Read MoreKarstā marināde zivīm
1 Zivju liemeņus vai filejas notīra un žāvē ar papīra salvetēm. Ja vēlas, zivi var sagriezt mazos gabaliņos. Ņem 1 ēdamkaroti sāls un pieķeras zivīm, liek ledusskapī uz 30-40 minūtēm. 2 emaljētā kastrolī sakuļ 2 litrus ūdens, pievieno biezos putraimos sagrieztus burkānus un sīpolus, uz lēnas uguns apcep 10 minūtes. Tad pievieno etiķi, 2 ēdamkarotes […]
Read MoreGrilētas ribas pikantā marinādē
Grilētas ribiņas ar mērci, marinētiem dārzeņiem un kartupeļu čipsiem. Gaļu izņem no kauliem. Maisa medus marinādi un piedevu gaļai, pievieno sagrieztu svaigu timiānu, pārlej gaļu ar maisījumu. Marinējiet 2-4 stundas. Ceptu gaļu grilē, to pārkaisa ar mērci grilētiem ēdieniem. Dārzeņus sagriež šķēlēs, cep grilā un marinē Santa Maria universālajā marinādē. Sašķeļ kartupeļus plānās šķēlēs (čipsos) […]
Read MoreRibiņas viskija marinādē
1 Sagatavot ribas konteinerā (nevis metālā). Sajauc visas marinādes izejvielas, izņemot viskiju. Uzkarsē viskiju pannā un uzmanīgi aizdedzina. Viskiju pievieno marinādei, rūpīgi samaisa un pārlej uz ribiņām. Ļauj gaļas pikucītim vismaz stundu, bet vislabāk to atstāt uz nakti. 2 Izņem ribiņas no marinādes, noliek marinādi malā. Bikas vai grila ribiņas, kamēr tās ir gatavas (cūkas […]
Read MoreOkt
2020
Citrona garšaugu marināde mājputniem.
Citrona garšaugu marināde mājputniem. Pielej eļļu, zest, kļavas sviestu, citrona sulu, ķiplokus, pētersīļus, timiānu, sāli un piparus pie sablenderēta plastmasas maisa vai vidējas krāsas trauka un saputo, līdz pilnībā sablenderē. Gaļu pievieno marinādei maisā vai bļodā (apmēram 2 –4 atkaulotas vistas krūtiņas pusītes bez ādas) un marinē ledusskapī apmēram 6 stundas (vai līdz 24 stundām). […]
Read MoreBurgers ar karamelizētiem sīpoliem un siera mērci
1. Maltai gaļai pievieno sasmalcinātus ķiplokus, kūpinātu sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas un samaisa. No maltās gaļas izveido četras plakanas kotletes. Kotletes uzcep pannā vai uz grila. 2. Karamelizēt sīpolus. Sīpolus sagriež daiviņās, sēnes sagriež šķēlītēs. Pannā izkausē sviestu un apcep sēnes un sīpolus, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Pievieno Balzamiko etiķi un cukura […]
Read MoreKarstā marināde zivīm
1 Zivju liemeņus vai filejas notīra un žāvē ar papīra salvetēm. Ja vēlas, zivi var sagriezt mazos gabaliņos. Ņem 1 ēdamkaroti sāls un pieķeras zivīm, liek ledusskapī uz 30-40 minūtēm. 2 emaljētā kastrolī sakuļ 2 litrus ūdens, pievieno biezos putraimos sagrieztus burkānus un sīpolus, uz lēnas uguns apcep 10 minūtes. Tad pievieno etiķi, 2 ēdamkarotes […]
Read More