Grilētas ribas pikantā marinādē

ABAS kūpinātava > Recipes > Grilētas ribas pikantā marinādē

Grilētas ribiņas ar mērci, marinētiem dārzeņiem un kartupeļu čipsiem.

Gaļu izņem no kauliem. Maisa medus marinādi un piedevu gaļai, pievieno sagrieztu svaigu timiānu, pārlej gaļu ar maisījumu. Marinējiet 2-4 stundas.

Ceptu gaļu grilē, to pārkaisa ar mērci grilētiem ēdieniem.

Dārzeņus sagriež šķēlēs, cep grilā un marinē Santa Maria universālajā marinādē.

Sašķeļ kartupeļus plānās šķēlēs (čipsos) un cep eļļā, līdz tie kļūst zeltaini, pievieno piedevu ar čili pēc garšas.

Pagatavo mērci: sajauc dabīgo jogurtu, sagrieztus gurķus, sasmalcinātus ķiplokus, piparmētru, sāli un cukuru.

Pasniedz uz galda, uzliekot grilētas ribiņas uz marinētiem dārzeņiem; no kartupeļu čipsiem un sviesta, kas izkausēts ar dārzeņiem, izveido piramīdu; liek mērci atsevišķā bļodā.

Sastāvdaļas:

ribas

1 paciņa Santa Maria medus marināde

Santa Maria mērce grilētiem ēdieniem

Santa Maria gaļas piedeva – garšaugi un ķiploki

svaigs timiāns

40 g cukīni

40 g paprika

40 g burkānu

20 gab.

Santa Maria universālā marināde

100 g kartupeļu

Santa Maria piedeva grilētai gaļai

eļļa

augu eļļa

30 g dabīgā jogurta

10 g gurķu

ķiploks

piparmētra

sāls

cukurs

X