Grilētas ribiņas ar mērci, marinētiem dārzeņiem un kartupeļu čipsiem.
Gaļu izņem no kauliem. Maisa medus marinādi un piedevu gaļai, pievieno sagrieztu svaigu timiānu, pārlej gaļu ar maisījumu. Marinējiet 2-4 stundas.
Ceptu gaļu grilē, to pārkaisa ar mērci grilētiem ēdieniem.
Dārzeņus sagriež šķēlēs, cep grilā un marinē Santa Maria universālajā marinādē.
Sašķeļ kartupeļus plānās šķēlēs (čipsos) un cep eļļā, līdz tie kļūst zeltaini, pievieno piedevu ar čili pēc garšas.
Pagatavo mērci: sajauc dabīgo jogurtu, sagrieztus gurķus, sasmalcinātus ķiplokus, piparmētru, sāli un cukuru.
Pasniedz uz galda, uzliekot grilētas ribiņas uz marinētiem dārzeņiem; no kartupeļu čipsiem un sviesta, kas izkausēts ar dārzeņiem, izveido piramīdu; liek mērci atsevišķā bļodā.
Sastāvdaļas:
ribas
1 paciņa Santa Maria medus marināde
Santa Maria mērce grilētiem ēdieniem
Santa Maria gaļas piedeva – garšaugi un ķiploki
svaigs timiāns
40 g cukīni
40 g paprika
40 g burkānu
20 gab.
Santa Maria universālā marināde
100 g kartupeļu
Santa Maria piedeva grilētai gaļai
eļļa
augu eļļa
30 g dabīgā jogurta
10 g gurķu
ķiploks
piparmētra
sāls
cukurs