1 Zivju liemeņus vai filejas notīra un žāvē ar papīra salvetēm. Ja vēlas, zivi var sagriezt mazos gabaliņos. Ņem 1 ēdamkaroti sāls un pieķeras zivīm, liek ledusskapī uz 30-40 minūtēm.
2 emaljētā kastrolī sakuļ 2 litrus ūdens, pievieno biezos putraimos sagrieztus burkānus un sīpolus, uz lēnas uguns apcep 10 minūtes. Tad pievieno etiķi, 2 ēdamkarotes sāls, cukuru, melnos piparus, lauru lapas un sagrieztu un sālītu zivi.
3 Virszemē ļauj uzvārīties, tiklīdz šķidrums sāk burbuļot, samazina liesmu līdz minimumam un karsē lēni 15 minūtes, ja nepieciešams, noskalojot putas.
4 Ar putu karoti izņem zivs gabaliņus no šķidruma un ievieto sterilizētās burkās, piepildot divas trešdaļas trauka. Pārlej pāri karstajai marinādei, uzskrūvē vāciņus un atdzesē. Atdzesētās burciņas ieliek ledusskapī un divas dienas vēlāk marinētā zivs ir gatava! Ja tam marinates tuncis, forele, lasis vai ketlasi, to var ēst uzreiz, tiklīdz ir atdzisusi marināde.
Sastāvdaļas:
1 kg zivju fileja vai ķidāti liemeņi
3 vidēji lieli sīpoli
3 vidēja lieluma burkāni
200 ml etiķa (9%)
5 lauru lapas
20-25 melnie pipari
3 ēdamkarotes sāls
4 ēdamkarotes cukura
2 l ūdens