Ribiņas viskija marinādē

ABAS kūpinātava > Recipes > Ribiņas viskija marinādē

1 Sagatavot ribas konteinerā (nevis metālā). Sajauc visas marinādes izejvielas, izņemot viskiju. Uzkarsē viskiju pannā un uzmanīgi aizdedzina. Viskiju pievieno marinādei, rūpīgi samaisa un pārlej uz ribiņām. Ļauj gaļas pikucītim vismaz stundu, bet vislabāk to atstāt uz nakti.

2 Izņem ribiņas no marinādes, noliek marinādi malā. Bikas vai grila ribiņas, kamēr tās ir gatavas (cūkas ribām jābūt labi ceptām, jērs var būt rozā krāsā).

3 marinādi lej uz pannas, samaisa un turpina maisīt, līdz mērce atšķaidās un sabiezē. Tiek piegādātas ar ribām un papildu piedevām.

Kaut tas būtu labi.

 

Sastāvdaļas:

500 g cūkgaļas vai jēra ribiņas, viegli izvārītas

um gab. – apelsīnu sula un miziņa

15 ml sojas mērce

62,5 ml-tomātu mērce

46.3 ml – kolas vai ingvera alus

15 ml saldā čili mērce

7,5 ml zeltainais cukura sīrups

21,3 ml viskija

X